Ziņu arhīvs

Jelgavā noslēdzies 2. Starptautisks mašīnbūves un metālapstrādes biznesa forums

No 21. līdz 23. februārim Jelgavas tehnikumā norisinājās 2. Starptautiskais mašīnbūves un metālapstrādes biznesa forums, pulcējot gandrīz 300 dalībniekus un jomas speciālistus no 13 valstīm - Vācijas, Zviedrijas, Somijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Dānijas, Francijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Kazahstānas, Uzbekistānas, kā arī no Latvijas.

Foruma programma tika veltīta mašīnbūvei un metālapstrādei, īpašu uzsvaru liekot uz tādiem nozares izaicinājumiem kā kvalificēta darbaspēka pieejamība, profesionālās izglītības piedāvātās iespējas un investīciju piesaistes nosacījumi turpmākajai attīstībai. 

Foruma noslēgumā tika piedāvātas ekskursijas uz Jelgavas mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumiem un iestādēm, kas sniedz iespēju iegūt šai nozarei nepieciešamo specializāciju.

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra Metālapstrādes mācību parku (ZRKAC MMP) apmeklēja 27 viesi, no kuriem pieci bija ārzemju uzņēmēji. Jautājums, kas interesēja visus mūsu viesus: izglītības iespējas uzņēmumu darbiniekiem – gan bez priekšzināšanām, gan ar iepriekšēju darba pieredzi un nepieciešamību paaugstināt profesionālo kvalifikāciju. Tika novērtēta arī ZRKAC MMP izpratne un gatavība darboties saistībā ar Industry 4.0. Arī par CNC un metināšanas mācību iespējām tika izrādīta interese un izteikta atzinība par nākotnē īstenojamo automatizācijas un robotizācijas plānu.

 

Vairāk informācijas:

http://www.jelgava.lv/lv/jaunumi/zinas/jelgava-nosledzies-2-starptautisks-masinbuves-un-metalapstrades-biznesa-forums

http://mechanical.liaa.gov.lv/lv/