Naujienų archyvas

„4 Change“ projektas pristatytas tarptautinėje konferencijoje „Making Industry 4.0 Real“

Kovo 20 d. Kaune įvyko ketvirtoji tarptautinė konferencija „Making Industry 4.0 Real“ ir konkurso „Pramonė 4.0 žvaigždė Lietuvoje 2019“ apdovanojimai.
 
Atsižvelgiant į verslo įmonių poreikį tarpusavyje dalintis sukaupta patirtimi, konferencija buvo orientuota į praktinius Lietuvos ir užsienio kompanijose vykstančius pokyčius. Nors jau didelė dalis Lietuvos pramonės įmonių yra žengusios pirmuosius žingsnius ir sėkmingai taiko skaitmenines technologijas savo veikloje, konferencijoje buvo kalbama apie tai, kaip paskatinti jas dar aktyviau pasinaudoti pokyčių atnešamomis galimybėmis. Pranešimus konferencijoje skaitė ekspertai iš Estijos, Danijos, Vokietijos, savo istorijomis ir aktualiais patarimais dalijosi pramonės įmonių, tokių kaip „Hella“, „Festo“, „Terekas“, SAP, ABB, atstovai. Vienoje iš paralelinių sesijų, sekcijoje „Konkurencingumas“, buvo pristatytas ir projektas „4Change: Industry 4.0 Challange: Empowering Metalworkers For Smart Factories Of The Future!“.
 
Projekto vadovas Gintaras Rimša savo pranešime akcentavo inžinerinių kompetencijų, skaitmeninių įgūdžių ir gebėjimo prisitaikyti kintančioje aplinkoje svarbą. Tai – ateities profesijų pagrindas.
 
Projektas „4Change“ – viena iš priemonių, siekianti stiprinti pramonės darbuotojų įgūdžius. Šiuo projektu yra formuojamos ir atnaujinamos mokymo programos, kurios padės besimokantiems įgyti aktualias skaitmenines, verslo žinias ir pritaikyti jas modernioje darbo rinkoje.
 
„4Change“ projektas jau baigiamas įgyvendinti. Šiuo metu vyksta jo pilotavimo etapas. Gavus pilotavime dalyvavusiųjų grįžtamąjį ryšį, bus atlikti paskutiniai projekto medžiagos, vadovėlio, mokomųjų testų atnaujinimai. Galutinis rezultatas bus pristatytas baigiamojoje projekto konferencijoje, kuri įvyks spalio 17 d. Vilniuje.