Naujienų archyvas

Projekto 4CHANGE rezultatai pristatyti ekspertų seminare “Aligning on-the-job training in Advanced Manufacturing with the 21st Century needs”

Kaip pažymi Europos Komisija, pastaruoju metu gamybos įmonėse vis labiau didėja pažangiosios gamybos technologijų (AMT) taikymas, todėl šie pokyčiai turi tiesioginį poveikį naujiems įgūdžių poreikiams.

Siekdama išspręsti iššūkius, susijusius su atitinkamų įgūdžių trūkumu pramonėje, Europos Komisijos Vykdomoji agentūra smulkiajam ir vidutiniam verslui (EASME) bei Vidaus rinkos, pramonės, verslumo ir MVĮ generalinis direktoratas (DG GROW) neseniai paskelbė naują iniciatyvą "Pagrindinių aktyvių technologijų (KET) ir pažangių gamybos technologijų (AMT) mokymo programų gairių" (sutarties Nr. EASME / COSME / 2017/004) kūrimui. Šia iniciatyva siekiama didinti esamų mokymo programų kokybę ir aktualumą bei skatinti geresnį pramonės, švietimo ir mokymo organizacijų bendradarbiavimą, kad šių gamybos technologijų taikymas švietime ir mokyme būtų suderinti su XXI amžiaus poreikiais.

 Rugsėjo 18 d. Briuselyje vykusiame ekspertų seminare susirinko pagrindiniai specialistai, tyrėjai ir politikos formuotojai, kurie aktyviai dalyvauja pažangių gamybos technologijų švietimo ir mokymo srityje Europos šalyse, ypatingą dėmesį skiriant mokymui darbo vietoje. Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos projektų vadovė Agnė Kudarauskienė pristatė, kaip asociacijos kartu su partneriais įgyvendinamas, Europos Komisijos finansuojamas projektas "Industry 4.0 Challenge: Empowering Metalworkers for Smart Factories of the Future (4CHANGE)“ padeda tobulinti profesinio mokymo turinį ir kuria inovatyvias mokymosi strategijas, pritaikomas ir mokymui darbo vietoje ir profesinėse mokyklose, siekiant ugdyti tinkamas specialistų kompetencijas, reikalingas pažangių gamybos technologijų srityje. Ekspertams ir politikos formuotojams buvo pristatytas naujai sukurtas ugdymo turinys metalo apdirbimo specialistams ir inovatyvios priemonės šiam turiniui perteikti – E-mokymosi platforma, CNC simuliacijos pavyzdžiai. Prezentaciją galite rasti čia

Seminaro rezultatai bus panaudoti Europos Komisijos Vykdomajai agentūrai smulkiajam ir vidutiniam verslui (EASME) bei Vidaus rinkos, pramonės, verslumo ir MVĮ generaliniam direktoratui (DG GROW) rengiant mokymo gaires įmonėms ir švietimo teikėjams, kure aktyviai dalyvauja pažangių gamybos technologijų švietimo srityje.