Naujienų archyvas

Galimybė moksleivius ir jaunimą supažindinti su inžinerine pramone - konkursas „ARTECH 2K17“

Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija LINPRA, įgyvendindama projektą Industry 4.0 CHAlleNGE: Empowering Metalworkers For Smart Factories Of The Future (4CHANGE) siekia būsimų ir esamų metalo pramonės darbuotojų įgūdžių stiprinimo, kurie padėtųjiems lanksčiai prisitaikyti ir patiems mokytis greitai kintančioje darbo vietoje. Tačiau ne mažiau aktualu - supažindinti jaunimą su inžinerine pramone, parodyti gamyklų darbo ypatumus, ir sudominti juos šiomis profesijomis. 
Svarbu jaunimui parodyti, kad su inžinerija susiduriame kasdien. Viskas, nuo dantų šepetėlio iki išmaniųjų telefonų, nuo kompiuterių iki aukščiausių pastatų, greičiausių mašinų ir įspūdingiausių robotų yra inžinerija, tai vis jos rezultatai. Visi šie darbai neįmanomi be išsilavinimo ir profesinio mokymo.

Šiam tikslui pasiekti LINPRA, kartu su projekto partneriu Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centru organizuoja „ARTech 2k17“ – moksleiviams ir jaunimui skirtą fotografijų, videomeno ir liustracijų konkursą inžinerinėms profesijoms populiarinti. Konkurse dalyvauti kviečiami 9–12 klasių mokiniai ir jaunimas iki 25 metų ar jų komandos (iki 3 žmonių), kurie skatinami susipažinti su įvairiomis profesinėse mokyklose įgyjamomis profesijomis, atskleisti jų patrauklumą jaunam žmogui pasitelkus autorinių, unikalių fotografijų, vaizdo klipų ir iliustracijų kūrimą.

Kas gali dalyvauti?

Konkurse gali dalyvauti 9–12 klasių moksleiviai ir jaunimas iki 25 metų ar jų komandos (iki 3 žmonių). Kviečiame pažinti inžinerijos pasaulį ir sukurti videoklipą, fotografiją ar meninę iliustraciją (koliažą, nuotraukų manipuliaciją, kompoziciją) apie vieną ar kelias Lietuvos inžinerinės pramonės įmonėms aktualias profesijas: suvirintojo, šaltkalvio, programuojamų metalo apdirbimo staklių operatoriaus, plastikų liejimo mašinų su programiniu valdymu operatoriaus, laivų korpuso surinkėjo, kt.

Ieškodami idėjų mokiniai gali apsilankyti konkurse dalyvaujančiose įmonėse, patys pamatyti inžineriją iš vidaus ir užfiksuoti profesijas videoklipu ar vaizdu. Registruojantis į konkursą galima nurodyti miestą arba konkrečios įmonės, kurioje dalyvis nori apsilankyti, pavadinimą. Su užsiregistravusiais organizatoriai susisiekia asmeniškai ir padeda atsirinkti įmonę. Pasibaigus registracijai, kiekvienai komandai pateikiamos tolimesnės konkurso eigos detalės.

Svarbu! Konkurso organizatorius pasilieka teisę neįtraukti nuotraukų bei video autorių į konkurso dalyvių sąrašą, jei nuotraukų ar video turinys yra įžeidžiantis, neetiškas ar nepadorus.